21. mar. 2011

Barcelona-tur!

Ikke alt er like fristende......
Tapas!
Casa Milà av Gaudì.

La Sagrada Familia.

Et av bildene fra markedet.


Første dagen i solen! Deilig:)

Torbjørn og jeg var i Barcelona fra 13.-17. mars. Vi hadde en flott tur. Sol og varmt når vi kom på søndagen., - og ikke noe snø!! Det var deilig. De andre dagene var det litt regn innimellom, men vi hadde en fin tur uansett.

Første dagen gikk vi litt rundt La Rambla og gatene omkring og bare kikket. Var innom et par vannhull, og tok tidlig kvelden. Vi hadde tross alt stått opp kl 03.00 for å kjøre til Gardermoen.

Mandagen var vi innom et marked som lå i tilknytning til La Rambla. Der bugnet det av all verdens frukt, grønnsaker, skinker, ost, tørket frukt, kjøtt, krydder og nøtter. Skulle hatt et slikt marked her hjemme også, mye mer fristende.

Tirsdagen gikk vi på "langtur" opp til La Familia Sagrada. Et helt fantastisk flott bygg! Så store dimensjoner, men allikevel tusenvis av små detaljer. Det er vanskelig å beskrive hvor flott det er, og bildene klarer ikke å vise skjønnheten av det mektige byggverket av Gaudì. Dette må man bare oppleve. Er man noensinne i Barcelona, må man ta turen, det er det absolutt verdt!

The Alan Parsons Project har laget en cd som han har oppkalt etter Gaudì, med en egen sang om La Sagrada Familia. Denne kan du høre her. Du kan lese om Gaudì og hans byggverk her.

Onsdagen gikk med til å rusle litt rundt i alle smågatene, spiste litt Tapas, drakk litt Sangria og bare koste oss.

Barcelona er en by jeg gjerne vil dra tilbake til, gjerne med litt mer sol og mindre regn, men alt i alt hadde vi en flott tur!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar