3. mar. 2011

Svarteboka = Cyprianus


En Cyprianus er en gammel heksebok - en svartebok - med råd om sykdomshelbredelse og drømmetyding, gleder og fordervelse. Ofte handler boka bare litt om magi og helbredelse, beskyttelsesformularer, kjærlighetsråd og annet som kan komme til nytte i livet. En Cyprianus skal man omgås med varsomhetog omtanke. Den vender alltid tilbake til sin eier, og du kan ikke bli av med boka i dette liv. Slik er det med magiske råd og gjerninger, det du knytter til deg og det du sender fra deg, alt vender tilbake. Skjønt magien har mange former og virker ikke lovmessig og økonomisk, slik vi er vant til. Men den virker, og disse rådene kan være til nytte og gagn, som de gamle Cyprianus sa en gang.Det finnes flere former for svartebok. Den ene er en håndskreven bok med medisinske råd og magiske formularer. Den kunne også inneeholde ritualer og råd mot påtrollet sykdom på folk og fe. Det er ikke uvanlig at folk hadde en slik, selv om det var ulovlig.En annen stor gruppe er de militære svartebøkene. Disse har gjerne innslag av formler om hvordan en skal døyve sverd og forgjøre børser eller bli usårlig, slik at verken hugg, stikk eller kuler skal bite på en. Her finnes også oppskrifter på hvordan en skal få kvinner til å bli forelsket i en, vinne i spill, osv.

Andre svarteboksformularer forteller om hvordan en blir kvitt tannpine, åpner låser, avslører tyvens ansikt i et kar med vann, merker tyven så han blir halt eller stående fast.

Den annen form for svartebok er den man bli gitt av Djevelen.....


En Cyprianus er nesten det samme som Book of Shadows. (I Book of Shadows er det ikke lov å ha kjærlighetsformularer, Wicca støtter dem ikke). I boka kan du skrive ned hekserier, råd, dikt, erklæringer, hva du vil. Det viktige er at du ikke skriver noe "ondt" i boka, det vil falle tilbake på deg selv. Det kommer av Wicca-loven: Hvis det ikke skader noen, gjør hva du vil ( An it harm none, do as yet will)..

Jeg har ikke så mye hekserier å skrive ned, men jeg vil ikke skrive noe ondt om noen ihvertfall.

Men jeg lover å skrive om det hvis jeg finner et middel mot tannpine, avsløre tyver eller andre ting!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar